به نظر میرسد تیکهای آبی رایگان، تنها چند ماه پس از اینکه میلیاردر معروف، ایلان ماسک، آنها را به نوعی ویژگی مدلهای اشتراکی (یا به اصطلاح premium) تبدیل کرد، به X بازگشتهاند. با اینحال بسیاری از کاربران از داشتن تیک آبی کنار اسمشان که قبلاً نماد اعتبار در توییتر بود ناراضی هستند؛ چون این شرکت در تلاش است تا با اینکار اعتبار برنامۀ پریمیوم خود را که از بین رفته بازیابد.
تیکهای آبی پیش از این نشان اصالت و اعتبار در این پلتفرم بودند که برای شناسایی حسابهای برجسته و تأثیرگذار متعلق به روزنامهنگاران، سلبریتیها، سیاستمداران و سایر شخصیتهای عمومی استفاده میشد و حتی شرکتها و سازمانهای خبری و دولتها نیز از آن بهره میبردند اما پس از برنامۀ پریمیوم ماسک اکنون با تمسخر، به عنوان «نشان شرم» مورد خطاب قرار میگیرند.
بر اساس معیارهایی که ماسک ماه گذشته ارائه کرد، به نظر میرسد که این تیکها به اکانتهایی با تعداد بالای دنبالکنندگان تأیید شده داده شده است.
ماسک گفت همۀ حسابهای دارای بیش از ۲۵۰۰ مشترک تأیید شده به صورت رایگان از ویژگیهای پریمیوم برخوردار خواهند شد؛ همچنین مزایای Premium Plus به حسابهایی با بیش از ۵۰۰۰ مشترک تأیید شده تعلق خواهد گرفت.
برخی از کاربران با ظاهر شدن ناگهانی تیک آبی متعجب و سردرگم شدند و برخی دیگر نسبت به «تیک آبی شدن اجباری» و مرتبط شدنشان با طرح پریمیوم ماسک واکنش منفی نشان دادند. مارک همیل، بازیگر جنگ ستارگان از دنبالکنندگانش درخواست کرد: «لطفاً من را به خاطر تیک آبی رایگانم قضاوت نکنید.»
آیا میتوان تیک آبی را پنهان کرد؟
در پاسخ به واکنش شدید نسبت به سطوح پرداختی X و وضعیت جدید تیک آبی، X به مشترکین امکان پنهان کردن آن را ارائه کرد. این کار از طریق دسترسی به تنظیمات حساب قابل انجام است. این شرکت هشدار داد که استفاده از برخی ویژگیهای پریمیوم میتواند وضعیت حساب شما را لو دهد.
عرضۀ پریمیوم رایگان در X، بخشی از تلاشی است که برای تقویت اعتبار حسابهای پرطرفدار در این پلتفرم در میان انبوهی از اطلاعات ناخوشایند انجام میگیرد. اکنون امکان پرداخت پول برای گرفتن تیک آبی، آن را از نماد اصالتی که مورد اعتماد بود، به جوک مسخرهای تبدیل کرد. پس از خرید بحثبرانگیز توئیتر در سال ۲۰۲۲ توسط ایلان ماسک، او شروع به حذف این تیک از حسابهای معروف برنامه کرد که باعث تسریع نزول شهرت و ارزش این نشان شد.
در ابتدا تیکهای آبی صدها هزار حساب که قبلاً هویت و وضعیت خود را به عنوان شخصیتها یا سازمانهای قابل توجه ثابت کرده بودند از بین رفت و به دلیل دسترسی راحت و نادرست به آن که به راحتی با پرداخت پول حاصل میشد و اعتبارسنجی ضعیفی که داشت، باعث به وجود آمدن حسابهای تقلبی «تأیید شده» گردید. این شلختگی، زمانی آَشکار شد که برای اشخاص و نهادهای مهمی همچون الی لیلی (Eli Lilly)، بنیانگذار مونجارو (Mounjaro) (شرکت سازندۀ داروی دیابت)، دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق، پاپ و تسلا، شرکت خود ایلان ماسک، حسابهای تقلبی تأییدشدهای ایجاد گردید.
بسیاری از چهرههای تأیید شدۀ گذشته مانند استفن کینگ نویسنده و روزنامهنگاران برجسته از اجرای این برنامه، یعنی پرداخت پول برای کسب تیک آبی، اجتناب کردند که باعث لطمه خوردن به این طرح شد.