Aknoon-Logo
مجلهٔ مطالعات رسانه
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پنج اشتباه رایج که باید از آن اجتناب کنید

اشتباهات تولید محتوا (همراه با محیا ساعدی)

چکیده

مسیر تبدیل شدن به یک تولیدکنندۀ محتوا، مسیری پر از تلاش‌های هیجان‌انگیز در راستای توانمندی و خلاقیت است. بااین‌حال، در یک فضای پویا و رقابتی مثل شبکه‌‌های اجتماعی، تولیدکنندگان تازه‌کار محتوا در تله‌های رایجی می‌افتند که جلوی رشد و تأثیرگذاری آن‌ها را می‌گیرد. درک این اشتباهات و یادگیری نحوۀ اجتناب از آن‌ها برای هر کسی که می‌خواهد اثرگذاری آنلاین زیادی داشته باشد، ضروری است...

Aparat-Cover---01

.

مسیر تبدیل شدن به یک تولیدکنندۀ محتوا، مسیری پر از تلاش‌های هیجان‌انگیز در راستای توانمندی و خلاقیت است. بااین‌حال، در یک فضای پویا و رقابتی مثل شبکه‌‌های اجتماعی، تولیدکنندگان تازه‌کار محتوا در تله‌های رایجی می‌افتند که جلوی رشد و تأثیرگذاری آن‌ها را می‌گیرد. درک این اشتباهات و یادگیری نحوۀ اجتناب از آن‌ها برای هر کسی که می‌خواهد اثرگذاری آنلاین زیادی داشته باشد، ضروری است. در این مقاله پنج اشتباه اصلی را که تولیدکنندگان تازه‌کار محتوا مرتکب می‌شوند، بررسی و راهکارهای عملی برای اجتناب از آن‌ها را ارائه می‌کنیم تا زمینه برای حضور موفق در فضای دیجیتال آماده شود. اگر می‌خواهید اینفلوئنسر شوید، کسب‌وکاری را توسعه دهید یا علایق خود را با جهان به اشتراک بگذارید، اجتناب از این اشتباهات می‌تواند محتوای شما را، از همان آغاز کار، یک پله بالاتر ببرد.

۱- شناخت مخاطبان خود

برای موفقیت یک تولیدکنندۀ محتوای شبکه‌های اجتماعی، تعامل مؤثر با مخاطب دیجیتال ضروری است. برای جذب افراد و افزایش تعداد دنبال‌کنندگان خود باید دقیقاً بدانید که مخاطب محتوای شما کیست و به چه چیزی علاقه دارد.

 

عدم تحقیق دربارۀ مخاطب هدف

یکی از اشتباهات رایج تولیدکنندگان تازه‌کار محتوا، ضعف در بررسی مخاطب هدف است. بدون داشتن درکی شفاف از جمعیت‌ آماری، علایق و رفتار آنلاین مخاطبان خود، ممکن است محتوایی تولید کنید که مخاطب نتواند با آن ارتباط برقرار کند یا جذبش شود. برای اجتناب از این مسئله، با استفاده از ابزارهای تحلیل‌گری که پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی فراهم کرده‌اند، مخاطب خود را بشناسید. به جنبه‌های مختلفی مانند سن، موقعیت مکانی و علاقه‌مندی‌ها دقت کنید تا بتوانید محتوای مؤثرتری برای آن‌ها تولید کنید. از طریق سوشال لیسنینگ (شِنُفت اجتماعی)، گفت‌و‌گوها، ترندها و بازخورد‌های مخاطبان خود را بررسی کنید. چنین اطلاعاتی استراتژی تولیدمحتوای شما را هدایت می‌کند و در ایجاد محتوای مرتبط و اثربخش به شما یاری می‌رساند.

 

ضعف در تعامل با دنبال‌کنندگان

یک سهل‌انگاری دیگر، عدم تعامل فعال با دنبال‌کنندگان است. تعامل فقط به معنی پاسخ دادن به کامنت‌ها و پیام‌ها نیست؛ بلکه تشویق فعالانه به یک مکالمۀ دو طرفه، برگزاری نظرسنجی، پرسیدن سؤال و ایجاد محتوای تعاملی مثل به اشتراک گذاشتن آزمونک‌ها هم شامل می‌شود. تعامل هم‌چنین به معنی مشارکت در ترندها و چالش‌هایی‌ست که برای مخاطب شما دغدغه است. به خاطر داشته باشید که ایجاد یک اجتماع وفادار، به تلاشی فراتر از اشتراک‌گذاری پست بستگی دارد. این کار نیازمند ایجاد ارتباط و نشان دادن قدردانی شما به پاس بازخورد‌ها و وفاداری مخاطب است.

 

۲- برندینگ منسجم

در جهان دیجیتال، برندینگ چیزی بیشتر از لوگوها و تگ‌لاین‌ها (شعارهای برندی) است و تمام تجربه‌ای را که محتوای شما به مخاطب ارائه می‌دهد در بر می‌گیرد. انسجام در برندینگ باعث شناخت و اعتماد می‌شود که هر دو برای رشد و تعامل طولانی‌مدت ضروری است.

 

لحن و گفتار بدون انسجام

لحن و گفتار منسجم از قسمت‌های مهم برندینگ هستند. تولیدکنندگان تازه‌کار محتوا معمولاً لحن خود را بین پست‌ها تغییر می‌دهند و این کار به سردرگمی یا تجربه‌ای آشفته برای مخاطب می‌انجامد. فرقی ندارد که لحن رسمی یا طنز را انتخاب کنید یا شیوۀ ارتباط الهام‌بخش را؛ آن‌چه ضرورت دارد این است که انسجام را در تمامی پست‌ها و تعاملاتتان حفظ کنید. حفظ انسجام به شما کمک می‌کند که ارتباطی را با مخاطب خود شکل دهید؛ زیرا آن‌ها می‌دانند از چیزی که آشناست، چه توقعی داشته باشند و از این آشنایی احساس راحتی می‌کنند.

 

نادیده گرفتن زیبایی‌شناسی بصری

عوامل بصری یکی از جنبه‌های بسیار مهم محتوای شبکه‌های اجتماعی هستند. نادیده گرفتن زیبایی‌شناسی عوامل بصری منجر به دریافت واکنش‌هایی ضعیف از سمت مخاطب می‌شود. اطمینان حاصل کنید که تصاویر، ویدیوها و طراحی کلی، با فونت، رنگ‌ها و صفحه‌آرایی برندینگ شما هم‌راستا باشد. انسجام در عوامل بصری محتوای شما را منحصر به خود شما می‌کند و باعث به خاطر ماندن برندتان می‌شود. از تصاویر با کیفیت بالا استفاده کنید و فیلتر یا سبک یکسانی برای تمام پست‌ها داشته باشید تا هویت برند خود را تقویت کنید.

 

نادیده گرفتن دستورالعمل‌های برند

در نهایت، یکی از اشتباهات مهلک تولیدکننده‌های تازه‌کار محتوا، نادیده گرفتن دستورالعمل‌های از پیش‌ تعیین‌شدۀ برند است. اگر برای یک برند موجود، تولید یا مدیریت محتوا می‌کنید، به دستورالعمل‌های از پیش‌ تعیین‌شده وفادار بمانید. این دستورالعمل‌ها اغلب شیوۀ استفاده از لوگوها، تگ‌لاین‌ها، طرح‌های رنگی، فونت‌ها و چیزهای دیگر را مشخص می‌کند و از این طریق، برند در تمام پلتفرم‌ها و رسانه‌ها یکپارچه باقی می‌ماند. نادیده گرفتن این دستورالعمل‌ها باعث سردرگمی مخاطب می‌شود و احتمالاً به شهرت برند آسیب می‌زند. لطفاً به‌دقت این دستورالعمل‌ها را مطالعه کنید و پیوسته در فرآیند تولید محتوای خود از آن‌ها استفاده کنید.

۳- کیفیت مهم‌تر از کمیت

در جهان شبکه‌های اجتماعی ممکن است وسوسه شوید که برای باقی ماندن در دید عموم، هر چه بیشتر پست بگذارید. بااین‌حال، توجه بیشتر به تعداد پست‌ها به نسبت کیفیت آن‌ها، منجر به افت تعامل و از دست دادن دنبال‌کننده می‌شود. کیفیت بالا و محتوای اثرگذار، مخاطب را در گذر زمان جذب و حفظ می‌کند.

 

پست گذاشتن‌های پشت سر هم

بسیاری از تولیدکنندگان تازه‌کار محتوا مرتکب این اشتباه می‌شوند که مخاطبان خود را با تعداد زیادی پست اشباع می‌کنند. وقتی پشت سر هم پست گذاشته می‌شود، پست‌ها اهمیت خود را از دست می‌دهند و توجهی را که شایستۀ آن هستند، دریافت نمی‌کنند. هر پست باید ارزشی بیفزاید و باید فضای کافی به آن داده شود تا تعامل ایجاد کند. به جای چندین پست متوسط، به دنبال پست‌های کمتر اما با کیفیت بالا باشید که واقعاً با مخاطبان شما هم‌خوانی داشته باشد. این استراتژی، جذابیت فیدهای شما را حفظ می‌کند و باعث می‌شود دنبال‌کنندگان شما چشم‌به‌راه پست‌هایتان باشند.

 

آسیب زدن به کیفیت محتوا

در شتاب برای پست گذاشتن مکرر، خطر جدی آسیب زدن به محتوا وجود دارد. حفظ استانداردهای بالا برای تولیدکنندگان محتوای شبکه‌های اجتماعی حیاتی است. هر قسمت از محتوا باید با دقت و کیفیت تولید شود و با پیام‌های برند هم‌راستا باشد؛ به این معنا که باید برای طراحی گرافیکی، ادیت کردن ویدیوها و نوشتن یک متن گیرا زمان گذاشته شود. فراموش نکنید که یک پست شاخص می‌تواند بیشتر از ده پست فراموش‌شده اثرگذار باشد. کیفیت هرگز نباید فدای کمیت شود.

۴- اتکا بر تجزیه و تحلیل‌ها

درک تجزیه و تحلیل‌ها برای یک تولیدکنندۀ محتوا ضروری است. تجزیه و تحلیل بینشی در خصوص عوامل مؤثر و بی‌اثر ارائه می‌دهد و امکان تصمیمات آگاهانه‌تری را فراهم می‌کند که منجر به رشد و تعامل بیشتر می‌شود. بدون استفاده از این ابزارها، موقعیت تعامل و پیشرفت از دست می‌رود.

 

عدم پیگیری پارامترهای عملکرد

یک اشتباه متداول تازه‌واردها، عدم پیگیری پارامترهای عملکرد شبکه‌های اجتماعی است. پارامترهایی مثل میزان دسترسی و تعامل، لایک‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها و نظرات، دارای اطلاعات ارزشمندی دربارۀ میزان اثرگذاری محتوای شماست. بدون تحلیل این اطلاعات، فرصت یادگیری موضوعات و فرمت‌هایی که مخاطب شما از آن لذت می‌برد و دانستن اینکه چه زمانی از روز بیشترین میزان تعامل را خواهد داشت، از دست می‌رود. ابزارهایی مثل Facebook Insights،Instagram Analytics و Google Analytics این پارامترها را ارائه می‌دهند. تمامی این‌ها باید مرتباً بررسی شوند تا بتوانید استراتژی مؤثری برای تولید محتوا بچینید.

 

نادیده گرفتن بازخورد مخاطب

مورد دیگری که به همین اندازه اهمیت دارد، توجه به بازخورد مخاطب است. بازخورد شامل نظرات مستقیم و شاخص‌های غیرمستقیم مانند تعداد لایک‌ها، میزان اشتراک‌گذاری‌ها و ماهیت تعامل می‌شود. نادیده گرفتن این سیگنال‌ها باعث می‌شود ارتباط بین آن‌چه شما ارائه می‌دهید و آن‌چه مورد توقع مخاطب است، قطع شود. تعامل فعال با بازخورد‌های مخاطبان به تشکیل اجتماعی کمک می‌کند که احساس ارزشمندی و شنیده شدن دارد و این امر، اعتبار و اصالت شما را به‌عنوان یک تولیدکنندۀ محتوا به میزان چشمگیری افزایش می‌دهد.

در نتیجه، شروع کار در نقش یک تولیدکنندۀ محتوای شبکه‌های اجتماعی تنها به پست گذاشتن محدود نمی‌شود. این کار به رویکردی استراتژیک نسبت به کیفیت محتوا و رویکردی تحلیلی به ارزیابی عملکرد نیاز دارد. با اجتناب از تله‌های رایجی مثل پست گذاشتن‌های مکرر بدون درنظر گرفتن کیفیت محتوا و بدون بررسی تجزیه و تحلیل‌ها و بازخورد مخاطبین، می‌توانید مسیر خود را برای تعامل مستمر و معنادار هموار کنید. پست‌های مؤثر و هوشمندانه را در اولویت قرار دهید و از ابزارهای موجود استفاده کنید تا رویکرد خود را بهبود بخشید و رشد کنید.

۵- تعامل و شبکه‌سازی

عدم تعامل با سایر تولیدکنندگان محتوا یا برندها

در اکوسیستم پویای شبکه‌های اجتماعی، تعامل فقط سودمند نیست، بلکه امری ضروری است. تولیدکننده‌های تازه‌کار محتوا اغلب اهمیت ارتباط گرفتن با همکارانشان را دست‌کم می‌گیرند. تعامل با همکاران می‌تواند از یک حرکت ساده مثل لایک کردن و کامنت گذاشتن روی پست‌های سایر تولیدکنندگان محتوا باشد تا اشتراک‌گذاری محتوای آن‌ها یا منشن (mention) کردنشان در استوری‌هایتان. این‌گونه تعامل‌ها حس حضور در یک اجتماع را تقویت می‌کند و به دیده شدنتان کمک می‌کند؛ چرا که به مخاطبین سایر تولیدکنندگان محتوا معرفی می‌شوید. به‌علاوه، تعامل مداوم باعث ایجاد روابط ماندگاری خواهد شد که ممکن است به همکاری‌هایی ختم شود و اعتبار و دسترسی به صفحۀ شما را به‌شدت افزایش دهد. بنابراین، اگر با سایر تولیدکنندگان محتوا و برندها تعاملی نداشته باشید، این فرصت ساخت یک اجتماع، که به واسطۀ آن می‌توانید حضورتان را در شبکه‌های اجتماعی افزایش دهید، را از دست خواهید داد.

 

نادیده گرفتن فرصت‌های همکاری

شروع به کار به‌عنوان یک تولیدکنندۀ محتوا ممکن است سخت و سنگین باشد و در هیاهوی ایجاد و بارگذاری محتوا، ممکن است به فرصت‌های همکاری بی‌توجهی شود. همکاری‌های استراتژیک با سایر تولیدکنندگان محتوا یا برندها می‌تواند باعث رشدتان شود و شما را به دامنۀ گسترده‌تری از مخاطبین معرفی کند. نادیده گرفتن این موقعیت‌ها مانع پیشرفت شما در قالب یک اینفلوئنسر فضای مجازی خواهد شد. در اینجا، چند قدم برای تقویت رویکرد شما در قبال چنین مشارکت‌هایی آورده‌ایم:

  • نقاط مشترک را بشناسید: به دنبال برندها یا تولیدکنندگان محتوایی باشید که محتوای آن‌ها با ارزش‌ها و زمینۀ فعالیت شما هم‌راستا باشد. این هم‌خوانی نشان می‌دهد که این مشارکت، اصیل و برای هر دو طرف سودمند است.
  • تعامل فعالانه داشته باشید: منتظر نباشید فرصت‌ها به سمت شما بیایند. در عوض، به دنبال پارتنرهای بالقوه‌ باشید و با پیشنهادهای فکرشده سراغ آن‌ها بروید و مشخص کنید که چه چیزی برای ارائه دارید.
  • از پلتفرم‌ها استفاده کنید: از پلتفرم‌هایی مثل لینکدین برای ارتباط گرفتن با مدیران برندها و ایونت‌های شبکه‌سازی، به‌ویژه آن‌ها که مربوط به تولیدکنندگان محتوای دیجیتال هستند، استفاده کنید.

به کارگیری این استراتژی‌ها مانع از دست رفتن فرصت‌های مهم شراکت شده و زمینه‌ای برای موفقیت پایدار و دیده شدن در حوزۀ شبکه‌های اجتماعی فراهم می‌آورد.

نتیجه‌گیری

شروع به کار به‌عنوان یک تولیدکنندۀ محتوا در شبکه‌های اجتماعی، سفری هیجان‌انگیز و پر از تله است. با اجتناب از این خطاهای متداول، یعنی نشناختن مخاطب هدف، پست گذاشتن بدون انسجام، نادیده گرفتن محتوای ویدیویی، دست‌کم گرفتن اهمیت تعامل و بی‌توجهی به تجزیه و تحلیل‌ها، زمینه را برای حضور آنلاین مؤثر و موفق فراهم می‌کنید. به خاطر داشته باشید که کلید موفقیت، یادگیری مداوم و سازگاری بی‌وقفه است. این چالش‌ها را فرصتی برای پیشرفت در نظر بگیرید و استراتژی خود را بهبود ببخشید تا مطمئن شوید که در جهان پرسروصدای شبکه‌های اجتماعی صدای شما واضح و شفاف شنیده می‌شود.

ما را دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین ها برای خواندن

هوش مصنوعی و دنیای رسانه (همراه با نسا قمشه‌ای)

۵۰ بازی برتر قرن ۲۱ (۵) (همراه با نسا قمشه‌ای)

۵۰ بازی برتر قرن ۲۱ (۴) (همراه با نسا قمشه‌ای)

۵۰ بازی برتر قرن ۲۱ (۳) (همراه با نسا قمشه‌ای)

شبکه‌های اجتماعی برای همه؟ (همراه با نسا قمشه‌ای)

اشتباهات تولید محتوا (همراه با محیا ساعدی)

مطالب پیشنهادی